Kerékpárút Etyekig több mint kétmilliárdból

A Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Budapest-Etyek közötti szakaszát a KM Építő Kft. és a Colas Út Építőipari Zrt. tervezheti, valamint építheti meg nettó 2 milliárd 386 millió forintért.
Németh Géza, 2019. december 10. kedd, 13:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kiírás két részre bontotta a kerékpárutat. Az első a Budaörs-Törökbálint-Biatorbágy szakasz, amely 9,5 kilométer hosszú és ezt a KM Építő Kft. nyerte, a becsült 1 milliárd 825 millió forinttal szemben 1 milliárd 649 millió forinttal.

A második rész a Biatorbágy-Etyek közötti szakasz, amely 4,4 kilométer hosszú. Ennek nyertese a Colas Út Építőipari Zrt., a becsült 668 millió forinttal szemben 736 millióval.

A nyertesekkel november 18-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft., a Swietelsky Építő Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., a Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt., valamint az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a Dömper Kft., a Subterra - Raab Kft, valamint a Pannon-Doprastav Kft. volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK