A lap úgy tudja, hogy a listát kedd reggeli értekezleten kapta meg a főszerkesztőktől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója. A dolgozók és az érdekvédők azonban hiába kérdeztek rá a részletekre, csak kioktatást és ellentmondásos válaszokat kaptak. Két körben 500-500 dolgozót küldenek el nyár végéig a háromezres létszámból, úgy, hogy még nincsenek üzleti- és műsortervek.

Böröcz István, az alap vezérigazgatója múlt héten azt kérte a főszerkesztőktől, hogy e hét elejéig tegyenek javaslatot az átalakítások miatt szükségessé vált leépítésekre. Az alap szóvivője, Cserháti Ágnes a napokban azt mondta, egyelőre nem voltak elbocsátások a közmédiában, minden erre vonatkozó megállapítás csak találgatás lehet. Azt is megjegyezte: akkor lesz üzleti terve az alapnak, ha kiderül, hány munkavállaló tartozik majd a szervezethez. Éppen erre lennének kíváncsiak a dolgozók és az érdekvédők is.

Csütörtökön, amikor több belső tájékoztatón is beszámoltak a vezetők az alap átalakulásáról, új vezetőket ismerhettek meg a munkatársak. Az esemény végén kérdéseket lehetett feltenni. Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának elnöke, a Televíziósok és Filmkészítők Szakszervezetének alelnöke élt is a lehetőséggel, és érdeklődött a leépítésekről. "Milyen listákat adtak le a munkahelyi vezetők a vezérigazgató utasításának megfelelően? Most bemutattak új vezetőket, ők állították össze a listát vagy a régi vezetők?" - szóltak a kérdések. Az érdekvédők beszámolója szerint azonban Cserháti úgy ítélte meg, hangulatkeltés, ha a szakszervezeti vezető újra és újra rákérdez a létszámleépítésekre. Az eset nyomán vizsgálatot követelnek a szakszervezetek.

A lapnak egy dolgozó is beszámolt a tájékoztatásról. Ezt az értekezletet a Duna Televíziós és az MTV-s rendezőknek, operatőröknek tartották. A munkatárs elmondása szerint "bicskanyitogató és felháborító stílusú" volt az értekezlet, ahol "végig ködösítettek". Közölték a dolgozókkal azt is, "nagyon drága volt a két intézmény házassága, ezért nincs pénz".