Két Malév-leányt megment az állam

Az állami tulajdonú Tiszavíz Vízerőmű Kft.-nek köszönhetően megmenekül két Malév leányvállalat.
Diószegi József, 2012. június 14. csütörtök, 18:09
Fotó: Napi.hu

A felszámolás alatt lévő Malév Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), valamint a száz százalékos állami tulajdonban lévő Tiszavíz Vízerőmű Kft. között csütörtökön megszületett a szerződés a Malév leányvállalatok részesedéseinek tulajdonszerzéséről és a velük kapcsolatos követelések, tartozások átvállalásáról, a tervezett tőkerendezésről - közölte az MNV. A lépés hátterében az áll, hogy az állam kiemelten kezeli a Malév leányvállalatainak sorsát és eltökélt szándéka, hogy a Malév-felszámolás hatására nehéz helyzetbe került Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. és műszaki karbantartási szolgáltatásokat nyújtó Aeroplex Kft. működését stabilizálja. A Malév GH pénzügyi stabilitásának fenntartása érdekében az egyszemélyes állami tulajdonban álló Tiszavíz Vízerőmű Kft. likviditási helyzete adott lehetőséget arra, hogy azonnali átmeneti forrást biztosítson a GH számára - áll a közleményben.

A Malév GH és az Aeroplex ezáltal kikerült a felszámolás alatti Malév leányvállalatai köréből, tevékenységüket normál üzletmenet mellett, a tőkehelyzet folyamatban lévő megerősítése mellett végzik. A Malév GH részére biztosítva van az azonnali forrásnyújtás és megtörténhet a teljes tőkerendezés mindkét társaságnál - közölte az MNV.

A cégek munkavállalóinak járandóságait az állami tulajdonszerzést követően kifizetik, a munkahelyeket megtartják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.06.14 18:17

Külön szektoradóval kell sújtani a Liszt Ferenc Repülőtér összes külföldi kiszolgálóját. Addig kell őket adóztatni ameddig elmegy a kedvük hazánktól. Majd elrepülnek a Wizzairrel...El-Al-t nem is merek írni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html