Kétmilliárdot fizetünk a légiversenyért

Hétvégén a budapesti Duna-szakaszon zajló Red Bull Air Race licencéért a magyar állam 1,9 milliárdot fizet, a fejlesztési tárca pedig támogatja a hazai rendezéséért felelős állami Hungaroring Sport Zrt.-t.
Napi.hu, 2015. július 5. vasárnap, 11:24
Fotó: Napi.hu

Tavaly augusztusban jelentette be a kormány, hogy három éven át évi 6 millió euróval, vagyis nagyjából 1,9 milliárd forinttal támogatja, hogy a Red Bull Air Race hat év kihagyás után visszatérjen Budapestre - írja az Index. Az itthoni rendezésért felelős állami tulajdonú Hungaroring Sport Zrt. az Air Race-hez, a Forma-1-es futamhoz, illetve az évi sporteseményeinek támogatásához több, mint 10 milliárd forintot kap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

Ez az összeg nagyjából a kétszerese annak, amit a magyar turizmus összes többi szereplője kap 2015-ben, igen komoly reklámnak tekintheti tehát a kormány a két versenyt - hívja fel a figyelmet a lap.

A verseny rendezési jogát tehát állami támogatással vette meg a Hungaroring, a szervezési költségek viszont már utóbbit terhelik. Az viszont nem tiszta, hogy ez pontosan kinek és hogyan éri meg, hiszen a budapesti verseny mindenki számára ingyenesen megtekinthető - egyedül a Red Bull által felállított, VIP-nek tekinthető részbe árultak fizetős jegyeket, amik mind el is keltek. További részletek az Indexen olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2015.07.05 13:09

A hülyeségre van pénz ! Cirkuszt a népnek -ők meg nyugodtan lophatnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html