A Rossmann Magyarország Kft. árbevétele 52,1 milliárd forint volt 2014-ben, 9,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A cég tavaly 2,3 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami csaknem 50 százalékos rekordnövekedés.

A társaság értékesítési stratégiájában kiemelt szerepet kap az online értékesítés. Idén júliusban megújították a három éve működő online drogériát, az interneten már több mint 10 ezer termék vásárolható meg - ismertette Flórián László, hozzátéve, hogy a tervek szerint újabb felhasználóbarát megoldásokkal fejlesztik tovább a webshopot.

A Rossmannak 187 üzlete van Magyarországon, és újabb három boltot nyit még ebben az évben. További terjeszkedést is terveznek, elsősorban Budapesten - közölte az ügyvezető. A társaság 1250 dolgozót foglalkoztat.

A Rossmann konszern bruttó árbevétele 7,23 milliárd euró volt 2014-ben, ez 8,7 százalékkal haladta meg egy évvel korábbit. A társaság Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Törökországban és Albániában összesen több mint 3250 boltot üzemeltet, és 44 ezer munkatársa van.