Újít a KFC és a McDonald's, de a sajtburger-pizzát megússzuk

A McDonald's új péksüteményekkel rukkol elő reggeli menüi mellé, miközben a Kentucky Fried Chicken a népszerű szószának receptjén és nevén is változtatott. Az amerikai piacon a Papa John's pedig előrukkolt a pizzajellegű sajtburgerrel. Előbbi kettő várhatóan a magyar éttermekbe is hamar elér majd, de utóbbi lánc bár szeretne, egyelőre nem jelent még meg Magyarországon. Érdekesség, hogy budai éttermük így is van.
Szabó Dániel, 2020. október 25. vasárnap, 19:01
Fotó: Noguchi

A Kentucky Fried Chicken az egyik védjegyévé vált mártást, a "Finger Lickin 'Good" szószt változtatta meg, amit mostantól póriasan csak KFC szósznak hívnak mostantól. Ennek oka, hogy a járványhelyzetben, amikor naponta hívják fel az emberek figyelmét a higiéniai előírások fontosságára, nem jó üzenet, ha úgy hívnak egy mártást, hogy "ujjnyalósan" jó.

Az új recept a lánc szerint "édesebb, markánsabb keverék egy leheletnyi füstösséggel". A KFC közölte, hogy a recept 50 változatát tesztelte, mielőtt rátalált volna erre, amely a pandémia előtt alakult ki. A többi szószukon is változtattak egy kicsit - írja a CNN Business.

A Mcdonald's a McCafe termékek mellé hozott be egy új péksüteményes termékcsaládot: jön a bundásalma, a fahéjas tekercs és egy áfonyás muffin. A termékek bár valószínűleg reggel fogynak majd a legjobban, várhatóan egész nap megvásárolhatók lesznek.

A Papa John's amerikai pizzérialánc tavaly novemberben jelentette be, hogy szívesen nyitna éttermeket Magyarországon, de mindeddig egyetlen helyet sem nyitottak. Így még nem, talán a jövőben majd a magyarok is kipróbálhatják a pizza-sajtburgert. Az új étel lényege, hogy a pizzatésztát félbehajtva csinálnak egy fűszerezett marhahúst, sajtot, savanyúságot és jellegzetes burger szószt tartalmazó pizzát. Egyelőre ez csak december 27-ig kapható az éttermekben, de később az állandó kínálat része is lehet.

Így néz ki a két gyorsétel szerelemgyereke.
Marketing

A Papa John's láncnak amúgy van egy budai étterme, csak éppen nem a magyar fővárosban, hanem a Texas állambeli Buda városában.

HOZZÁSZÓLÁSOK