Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sikerrel perelt az ügyészség a biztosító tájékoztatási kötelezettségét elismerő fogyasztói nyilatkozatok érvénytelenségének megállapítása iránt. A jogerős bírósági döntés értelmében, mivel nem állapítható meg egyértelműen, hogy a fogyasztói nyilatkozat mely szerződési feltétel megismerésére és tudomásulvételére vonatkozik, ezért az érvénytelen - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A biztosítási tevékenységről szóló törvény a biztosító és a fogyasztó egyenlőtlen helyzete miatt kötelezően előírja a biztosítónak, hogy a szerződés megkötése előtt világos, pontos, közérthető, egyértelmű és részletes tájékoztatást adjon a szerződést kötni kívánó ügyfél részére.

A szabályozás célja, hogy a fogyasztó a szerződés legfontosabb tartalmi elemeiről előzetes információkat kapjon, amelyek alapján kellő körültekintéssel, a biztosítási piacon elérhető termékek közül a legmegfelelőbb kiválasztásával tudjon szerződni. A kgfb-nél ezt az is indokolja, hogy a fogyasztó csak meghatározott időszakban tud másik biztosítóhoz átszerződni, erről pedig csak egyértelmű tájékoztatás birtokában hozható megfelelő döntés.