Ki nem találná, kikből lesznek az új végrehajtók

Hamarosan akár három tucat végrehajtónak is megszűnhet a megbízatása, mivel nincs jogi diplomájuk és nem is vették fel őket az ország egyetlen jogi karára sem - adta hírül a Magyar Idők.
Domokos László, 2017. szeptember 26. kedd, 08:49
Fotó: Pixabay

Folyamatosan érkeznek új szakemberek, miközben a régiek nagyobb csoportjának meg kell újítania tudását - mondta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a napilapnak.

A korábban körülbelül 170 tagú szakmai közösség létszáma 230-ra emelkedik, jelenleg nagyjából kétszáz végrehajtó dolgozik az országban.

Manapság már csak szigorú szakmai feltételek teljesítése után válhat valaki végrehajtóvá, a jogi végzettség és a szakvizsga például fontos kritérium. Az utóbbi hónapok pályázataira a legkülönfélébb szakmai múlttal rendelkező jogászok jelentkeztek, mások mellett ügyvédek, végrehajtási ügyszakos bírók, közjegyzőhelyettesek, faktorcégek jogászai is versenybe szálltak az üres pozíciókért. A pályázók közül végül - mások mellett - egyetemi tanszékvezető tanárt és nagydoktori tudományos fokozattal rendelkező személyt is végrehajtónak neveztek ki.

Idén december 31-én minden végrehajtónak kell hogy legyen jogi diplomája, de legalább jogi egyetemre kell járnia. Az a végrehajtó, aki nem tudja igazolni, hogy felvették és be is iratkozott, annak az esztendő végén megszűnik a megbízatása. A Magyar Idők úgy értesült, hogy a jelen állás szerint nagyjából három tucat végrehajtó hullhat ki amiatt, mert nem vették fel az ország valamelyik jogi egyetemére vagy nem kezdte meg tanulmányait.

Címlapkép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.09.26 08:57

Nyilvánvaló - a cigányok kiesnek, jönnek Orbán leveses táljaiból a zöldségek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html