Feloldotta a Seuso-kincsek visszaszerzésére kötött szerződés titkosítását a Miniszterelnökség, így kiderült, hogy 2012-ben a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda kapta azt a megbízást, hogy letárgyalja a műkincsegyüttes átadását a külföldi birtoklókkal - értesült a hvg.hu.

Az ügyvédi iroda csütörtökön este sajtóközleményt adott ki erről, amelyben leírják, hogy két évig tartó tárgyalássorozat végén jutottak el a műkincsek hazaszállításáig.

A megbízás összegéről az iroda azt a tájékoztatást adta, hogy az eredeti szerződésben megbecsült 16 millió forintos munkadíjat - az ügy előre nem látható és kalkulálható bonyolultsága miatt - a Miniszterelnökség módosította és 43 millió 120 ezer forintban maximálta, és ezt a keretet az ügyvédi iroda közel két év alatt merítette ki.

A magyar ügyvédi iroda tárgyalócsoportjának vezetője Varga Ildikó volt. (A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodában a jelenlegi igazságügyi miniszter Trócsányi László ügyvédi tevékenységét 2007 óta szüneteltető partner. De miniszteri megbízását is a kincsek hazahozatalát követően kapta.)