A P+R parkoló 3770 négyzetméteres területén 109 személygépkocsi parkoló, ebből 4 akadálymentes parkoló létesül. A parkoló teljes területén kiépítik a térvilágítási rendszert és a 24 órás őrzés-védelmet egységes térfigyelési rendszer biztosítja majd.

A P+R parkoló egy régi, használaton kívüli raktárépület felújításával és részbeni átépítésével valósul meg 104 férőhelyes kerékpártároló kialakításával. Az épület teljes alapterülete mintegy 243 négyzetméter, a férőhelyek közül 6 akadálymentesített lesz, 12 hely pedig speciális igények kielégítésére alkalmas (gyerek utánfutós, tandem). Az épületben helyet kap egy pihenő-teakonyha-mosdó egység is.

A közbeszerzés eljárás keretében kivitelezőkként kiválasztott Magyar Aszfalt Kft. a P+R, az AKL Mérnökiroda Kft. pedig a B+R parkolókat építi.

A beruházás Gödöllő Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. együttműködésének, valamint az Európai Unió költségtámogatásának köszönhető. A projekt összköltsége 49 millió forint, amelynek 90 százalékát az Európai Unió biztosította. A projekt beruházási feladatait a MÁV Zrt. végzi, a parkolók 10 éves kötelező fenntartását és üzemeltetését az önkormányzat vállalta.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere reményét fejezte ki, az időjárás az építkezésre való tekintettel kedvező lesz, így a projekt még ebben az évben lezárulhat. Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója pedig azt mondta: ahhoz, hogy a vasút minden szempontból versenyképes és vonzó alternatívát nyújtson az egyéni közlekedéssel szemben, a korábban elmaradt fejlesztések pótlására van szükség - e téren a MÁV vezetése a forrásokat elsősorban az utaskiszolgáláshoz fűződő értékláncra, így a gördülő állomány minőségére, az eljutási idők csökkentésére és az állomási szolgáltatások fejlesztésére koncentrálja.

"A kényelmes és biztonságos parkolási lehetőség megteremtése, az első lépése, a belépő feltétele annak, hogy minél többen választhassák a vonatot mindennapi, vagy akár hosszabb, alkalmi utazásuk eszközeként. Bízunk benne, hogy a hamarosan elkészülő, korszerű P+R és B+R parkolók, egyre több autóst csábítanak majd át hozzánk" - hangsúlyozta Monszpart Zsolt, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.