Végelszámolással megszünteti Komáromban a telefonbillentyűzetek gyártását a japán Sunarrow, az üzemben a termelést szeptember végén befejezik, a gyár 76 dolgozóját elbocsátják - tájékoztatta az MTI-t vállalat termelésvezetője. A Sunarrow 2003-ban nyitotta meg magyarországi egységét, hogy az európai piacokat innen lássa el.

Az üzem 2 milliárd forintos beruházásból épült, akkor a Nokia kérésére döntött az elektronikai cég a komáromi gyártás mellett, amelyhez Japánból telepített át gyártókapacitást.

A Sunarrow világszerte több mint 6000 alkalmazottal rendelkezik, beszállítóként együttműködik a Nokiával, Casióval, Fujitsuval és a Sony-val is, Magyarországon kívül Finnországban rendelkezik gyártóbázissal a társaság.

A Sunarrow az olcsóbb munkaerővel rendelkező, főleg kínai gyártási helyszíneken továbbra is folytatja működését, a magyar telephelyen kívüli másik európai bázisát Finnországban jövőre tervezi bezárni a japán társaság - tudtuk meg Satoshi Kanazavától, a magyarországi gyár ügyvezetőjétől.

Az üzem ellehetetlenüléséhez a globális válság miatt lecsökkenő megrendelések vezettek, ezek mértékéről, illetve a beszállítói partnerekkel való kapcsolatról azonban az ügyvezető lapunk kérdésére nem kívánt nyilatkozni.