Korábbi vezetője nyerte a NIF tenderét

Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. volt beruházási igazgatójának cége, a GTH Holding Zrt. nyerte a 2020-ig tartó vasútépítések auditálsára kiírt tendert.
Németh Géza, 2016. augusztus 29. hétfő, 14:07
Fotó: Napi.hu

A NIF nyílt tenderének eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A szerződés becsült ellenértéke 14 milliárd forint volt, a GTH Holding három ajánlattevő közül, mint a legolcsóbb nyerte el a munkát 11,2 milliárddal.

A nyertesnek a beruházások infrastruktúra-, energia- valamint a pályamenti ellenőrző irányító és jelző alrendszereket kell auditálnia, nem utolsó sorban azért, hogy azok megfelelnek-e az átjárhatóságnak. A szerződést a nyertessel a NIF május 20-án megkötötte, de az csak most jelent meg. A szerződés keret jellegű, a 2013-2020 közötti uniós támogatási időszak elszámolásának a végével, 2022. decemberének utolsó napján zárul.

Ajánlatot tett még a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft., továbbá a Pepper Zrt. is, egy szlovák, egy cseh és egy lengyel céggel közösen.

A nyertes GTH Holding Zrt. cégjegyzői - a Céginfo.hu adatai alapján - Galuska János és Volford Sándor József. A 3,3 milliárd forintos jegyzett tőkéjű cég tulajdonosa 2013-tól a Lánchíd Kontroll Pénzügyi Tanácsadó Kft. A zrt. a múlt évet 93 millió forintos árbevétel mellett 72 milliós mérleg szerinti eredménnyel zárta.

A Lánchíd Kontroll Kft. jegyzett tőkéje 9 millió forint, egyedüli tulajdonosa pedig 2013 februárja óta Galuska János. A cégnek 2012 óta nincs árbevétele. Galuska 2006 és 2010 között a NIF Zrt.-nél vezető beosztásban dolgozott.

Korabeli sajtóhírek szerint a Lánchíd budai hídfőjénél lévő Lánchíd Palota létrehozására alakult Lánchíd Holding Zrt.-t három magánszemély, Bácsai-Nagy Ákos, Galuska János és Vincze Zoltán tulajdonolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.08.29 14:17

Véletlen, meglepetésszerű véletlen.
Mint minden a NER-ben.
Szervezett véletlen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html