Koronavírus: ez is nehezíti az eszközellátást

Az egészségügyi beszállítóknak össze kell fogni a koronavírus-járvány ellen, ugyanakkor a hónapok óta kifizetetlen kórházi tartozások okozta finanszírozási gondokkal is küzdeniük kell - hívja fel a figyelmet közleményében az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ).
Szepesi Anita, 2020. február 28. péntek, 12:35
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Az elmúlt napokban minden eddiginél közelebb alakult ki koronavírus gócpont, számos szomszédos országból jeleztek megbetegedést. A magyar hatóságok is kiemelt figyelemmel kezelik a helyzetet, a Kormányzati Tájékoztatási Központ a gazdasági szereplők és a társadalom összefogására szólított fel a járvány megelőzése érdekében - írja az ETOSZ, amely szintén összefogásra, a szükséges eszközök biztosítására hívja fel tagszervezetei figyelmét.

Rádai Tamás elnök ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a beszállítók jelentős részének helyzetét nehezíti, hogy a hónapok óta kifizetetlen kórházi tartozások okozta finanszírozási kihívásokkal is meg kell küzdenie.

Az ETOSZ szerint a vírus terjedésének megelőzése, az esetlegesen megjelenő hazai betegek kezelése mindenek felett álló össztársadalmi érdek, amelynek kulcsfontosságú eleme, hogy az egészségügyi intézmények rendelkezzenek a megfelelő eszközökkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK