Védőfelszerelést adományoz az egészségügyi dolgozóknak az Egis

Gyógyszertári pultra szerelhető plexifallal, fertőtlenítővel és személyes védőeszközökkel támogatja az egészségügyi dolgozókat a fertőzés elkerülése érdekében az Egis Gyógyszergyár.
Szepesi Anita, 2020. április 28. kedd, 15:49
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. egyike a Létfontosságú Magyar Vállalatoknak, tevékenysége az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlenül szükséges. Az országos erőfeszítésekkel, valamint az Egis széles körű felelősségvállalásával összhangban a vállalat kiemelt figyelmet fordít a COVID-19 járvány megfékezésére, az egészségügyi dolgozók és a betegek biztonságának növelésére - írja közleményében a vállalat.

Közleményük szerint felmérve az egészségügyi dolgozók igényeit, az Egis 170 millió forint összértékű adománnyal támogatja a biztonságos és folyamatos betegellátást: 550 darab, gyógyszertári pultra szerelhető úgynevezett leheletfogó plexifalat, tízezer doboz fertőtlenítőt, valamint több tízezer személyes védőeszközt juttat el a gyógyszertárakba és a kórházakban, szak- és családorvosi rendelőkben dolgozó orvosokhoz, ami közvetve a lakosság, a betegek védelmét is szolgálja.

A 170 millió forint összértékű adománnyal kapcsolatban Hodász István, az Egis vezérigazgatója hangsúlyozta: "Kiemelt felelősséget érzünk a járvány frontvonalában dolgozók iránt, számukra a fertőzésveszély csökkentésében nyújtunk segítséget, ami egyben a hozzájuk forduló betegek biztonságát is elősegíti. Ezen túlmenően a folyamatos gyógyszerellátás érdekében, a gyógyszergyártásban dolgozó kollégáink biztonsága védelmében is intézkedések sorozatát vezettük be."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gabrielis, 2020.04.29 19:42

@Arnika: szia egyszerű a válasz HOME-OFFICE :-):-):-).
Egyébként nagyon is dícséretes és követendő a példa, sajnos a Richter ( királyi gyógyszergyár ) a Chinoin-Sanofi, Teva és a többi "pharma" végű cég is beszálhatna ebbe a dologba ugyanis BRUTÁLIS hasznuk van a gyógyszereken, lehetne abból egy csipetnyit visszaadni!?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Arnika, 2020.04.28 16:46

Dicséretes, de eddig mi volt az akadálya?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html