Ez az év elúszott, aki túléli, az büszke lehet

Nagyon sok cégnek komoly gondot okoz a járvány és a várható gazdasági problémák a Videoton vezérigazgatója szerint. Sinkó Ottó szerint irreális arra számítani, hogy a járvány néhány hét alatt lecseng.
Csernátony Csaba, 2020. március 30. hétfő, 08:21
Fotó: Napi.hu

Ez az év elúszott. Azok a cégek, amelyek egyáltalán túlélik, örülhetnek majd, amelyek kisebb veszteséggel zárnak 2020-ban, azok büszkék lehetnek az eredményeikre - mondta a Világgazdaságnak Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgató-társtulajdonosa a járvány okozta gazdasági krízis várható következményeiről.

A cégvezető szerinte természetesen lesznek kivételek, elsősorban azok a cégeknek van esélye, amelyek éppen azt nyújtják, ami a válságban kelendő. A Videotonról elmondta, hogy a vállalatcsoport a magyar gazdaság legstabilabb szereplői közé tartozik: nincs adóssága és a vállalat jelentős tartalékokkal rendelkezik.

Az üzletember a kormány eddig bemutatott gazdaságvédelmi lépéseiről azt mondta, a körülményekhez képest egyelőre jó a helyzet. Szerinte egy lépés nagyon hiányzik, a kormánynak állást kellene foglalnia, hogy mit tesz azoknak a termelő vállalkozásoknak és a dolgozóiknak az érdekében, amelyek hosszú, akár több hónapos leállásra kényszerülnek, de a kiadható, fizetett szabadság már elfogyott.

Sinkó Ottó szerint sokan a járvány várható hosszát alábecsülik, irreális várakozás, hogy pár hét alatt véget ér. Ezt a téves forgatókönyvet a csupán néhány hétre meghirdetett céges leállások is erősítik, amelyek szerinte ennél hosszabb ideig tartanak majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK