Koronavírus: változtatást jelentett be a MÁV-Start

A helyjegyes vonatokon az utasok választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot - közölte a MÁV Start.
Szepesi Anita, 2020. március 21. szombat, 11:44
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A közlemény szerint az utasok és a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében a helybiztosítással közlekedő járatain a MÁV-Start szombattól lehetővé tette, hogy az utasok az előre megváltott és esetlegesen egymás mellé szóló helyfoglalásoktól eltérően is ülhessenek, szabadon alakíthassák az egymástól való távolságot.

Ha az utasnak a vonatra érvényes IC pót- és helyjegye vagy helyjegye van, akkor a jegyen feltüntetett helyszámtól eltérően bármely másik ülőhelyet elfoglalhatja, ha arra a helyre másik utas nem jelentkezik érvényes helyjeggyel.

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

Az e-vonatjegyet bárki részére megválthatják az utasok, a digitális példányt az utazás előtt el kell küldeni az utazó személynek az eredeti letöltött fájl formátumában, hogy kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten megmutathassák a jegyvizsgálónak.

HOZZÁSZÓLÁSOK