Az Eximbank három programot indít a cégek megsegítésére

A Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. kárenyhítő hitelprogramot, kárenyhítő hitelfedezeti programot, valamint kárenyhítő hitelbiztosítási programot indít 33, 6 milliárd forint állami támogatással.
Németh Géza, 2020. április 28. kedd, 08:26
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kiemeli, hogy a kormány a három programot a koronavírus világjárvány negatív gazdasági hatásainak mérséklése érdekében, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a hazai nagyvállalatok likviditási nehézségeinek enyhítése, valamint a beruházásaik megvalósítása érdekében hozta létre.

A kormány utasította a pénzügyminisztert, hogy az idei központi költségvetés Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetében az Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítésére 19,3 milliárd, míg a tőkeemelésére 14,3 milliárd forint rendelkezésre állást biztosítsa, azonnal. Az idei költségvetésben eredetileg az Eximbank kamatkiegyenlítésére 19,2 milliárd, a tőkeemelésére pedig 7,3 milliárd forint szerepelt.

A jövő évi költségvetésben a pénzügyminiszternek az Eximbank kamatkiegyenlítésére 30,1 milliárd, míg a tőkeemelésére 28 milliárdot kell majd beállítania.

HOZZÁSZÓLÁSOK