Pénzt ad a kormány a kóser élelmiszerek termelésére

A kormány 571 millió forint tőkejuttatásban részesíti a kóser zöldség és gyümölcs termelésére létrejött Agro Rehab Nonprofit Kft.-t - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent határozatban.
Németh Géza, 2018. szeptember 26. szerda, 09:33
Fotó: Napi.hu

Miután az Agro Rehab kizárólagos tulajdonosa a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt., ez utóbbinak pedig kizárólag az állam a gazdája, a tőkejuttatás a Concordián keresztül történik.

A tőkeemeléshez szükséges 571 millió forint az idei költségvetést terheli és azt a pénz rendelkezésre állása után azonnak végre kell hajtani.

A Céginfo.hu adatai szerint az Agro Rehab jegyzett tőkéje 65 millió forint. A múlt évet 9 millió forint árbevétel mellett 152 millió forint veszteséggel zárta. A telephelye Kisvárdán van.

Nem ez az első tőkejuttatás az Agro Rehabnak. Mint arról a Napi.hu tavaly decemberben beszámolt, a kormány 450 millió forintot hagyott jóvá a kóser zöldségtermesztéssel és -feldolgozással kapcsolatos fejlesztések előkészítésére. A felelős Seszták Miklós (akkori) nemzeti fejlesztési miniszter, aki a beruházás egyik helyszínéről, Kisvárdáról származik. A kormányhatározat szerint az előkészítést (a tervezést) az Agro Rehab Nonprofit Kft. végzi, a támogatást pedig a kft. tulajdonosán, az állami Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt.-n keresztül tőkejuttatásként a kormány biztosítja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.09.26 14:17

Anyátok, mutyielvtársak. Már készítitek elő a kaftánosok betelepítését? Persze a mi adónkból??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html