A Colas építhet utat szolnokon másfél milliárdért

A közbeszerzések gyakori nyertese, a Colas Út Zrt. újíthatja fel Szolnokon a Mester út és környékét, nettó 1 milliárd 579 millió forintért, uniós pénzből.
Németh Géza, 2019. július 1. hétfő, 20:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felújítás a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgálja, ezért azt az uniós Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) finanszírozza.

A szóban forgó terület a következő: a Dr. Sebestény út, mint városi gyűjtőút és kapcsolódó közlekedési létesítményei, a Zagyva-híd Tallinn felőli oldala, valamint a Besenyszögi út (Mester út) közötti rész. A teljes hossz közel másfél kilométer. Fel kell újítani a  Zagyva-híd - Városmajor út közötti szakaszon a meglévő gyűjtőutat, továbbá a Dr. Sebestény út - Városmajor út jelenlegi négyágú kereszteződését körforgalmú csomóponttá kell átépíteni.

A nyertessel június 13-án szerződött a város. Indult még a tenderen a Duna Aszfalt Kft., továbbá az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK