Több mint egymilliárddal kerül többe a győri vízi élménypark

Egyedüli ajánlattevőkként a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Euro Generál Zrt. építheti meg a győri vízi élményparkot, nettó 19,6 milliárd forintért. A becsült ellenérték nettó 18,5 milliárd forint volt.
Németh Géza, 2020. június 16. kedd, 16:34
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Fürdő tér 1. szám alatt megépülő vízi élménypark része lesz a felújított 8 termál- és gyerekmedence (1 278 négyzetméter vízfelülettel) ez bővül ki a vízi élményparkkal (ezt nem részletezi a közlemény), továbbá parkoló és árvízvédelmi létesítmény is épül. Lesz egy új uszoda 21x25 méteres medencével és egy tanmedence is 13,5x8 méteres vízfelülettel.

A nyertesekkel június 2-án kötött szerződést a város.

Az Euro Generál a részben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonában van. Tavaly októberi hír volt, hogy egyedüli ajánlattevőkét - az egykor Győrben alapított, jelenleg budapesti székhelyű - Fodor Építőipari Kft. és a győri Euro Generál Zrt. bővítheti ki a Xantus János Állatkertet, nettó 1 milliárd 547 millió forintért.

Tavaly májusban jelent meg annak a tendernek az eredménye, amely szerint ötszintes parkolóházat épít a soproni Árpád utcában a helybeli székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., nettó 2 milliárd 469 millió forintért. A Céginfo.hu adatai szerint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. 50 százalékot meghaladó szavazati jogával a budapesti Excidit Befektetési Kft. rendelkezik.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kipcsak_bratan, 2020.06.16 17:46

Már nem tudtam hogy mi hiányzott! Száz kalandparkot, ezeret!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2020.06.16 17:33

Nincs baj, a pályázatot eredménytelennek lehet nyilvánítani az 1 milliárdos túllépés miatt, és új kiírást kell közzétenni.Nem kell mindjárt beleszaladni egy túlárazott ajánlatba!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html