Közel félmilliárdos állami támogatást kapnak a szigetes és voltos fesztiválok

Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.
MTI, 2015. július 3. péntek, 19:52
Fotó: Napi.hu

A fesztiválok a Sziget és a VOLT produkciós irodákhoz köthető rendezvények.

Magyarországról számos európainak a nyári fesztiválok jutnak eszébe; sok fiatal, ha igazán szabadnak és önfeledtnek szeretné magát érezni, magyarországi fesztiválokra látogat el - mondta Rétvári Bence. Az országba irányuló turizmus 10-12 százalékát a fesztiválok generálják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot és számos munkalehetőséghez a helyieket - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a nagyfesztiváloknak komoly nemzetközi versenyben kell helyt állniuk, ezért a kormányzat tavaly 27-ről 18 százalékra csökkentette belépőik áfa-tartalmát.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest állami támogatása 1,9 milliárd forintra emelkedik, és idén először külön soron szerepelnek a költségvetésben a kiemelt vidéki kulturális fesztiválok 250 milliós keretösszeggel.

A Nemzeti Kulturális Alap 200+100 millió forintot oszt szét pályázatain a nagy turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, gasztronómiai fesztiválok, programsorozatok támogatására - számolt be az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.07.03 20:49

jó hír...,mindent a fiatalokért...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html