Rodrigo Malmierca Díaz, Kuba külkereskedelmi és külföldi befektetési ügyekért felelős minisztere, valamint dr. Nagy Róza közigazgatási államtitkár asszony vezetésével magyar állami delegáció látogatott el a 29. Havannai Nemzetközi Vásárra és a magyar standra, amelyen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) több mint két tucat magyar cég számára biztosítja a bemutatkozás lehetőségét - közölte a HITA.

A 25 magyar kiállító közül 18 személyesen vesz részt a vásáron, míg a többi céget a HITA képviseli. A vásáron bemutatkozó magyar vállalatok elsősorban az innovatív és befektetés-igényes ágazatokból, így az egészségipar, az élelmiszeripar, az építőipar, az autóipar és a gépipar szektoraiból érkeztek.

A vásár második napján, a "Magyar Napon" kubai és magyar állami felsővezetők látogattak el a magyar kiállítói standra, ahol a résztvevő magyar cégek kubai partnereikkel szállodai fejlesztéseket, gyógyszerforgalmazást, kertészeti gépbeszállítást és gépipari gyártást érintő megállapodásokat kötöttek több millió dollár értékben.