Céggé alakítják a régi-új nemzeti befektetési ügynökséget

A kormány HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven társasággá alakítja a 2014 óta a Külgazdasági és Külügyminisztérium keretében működő ügynökséget. Ehhez 250 milliót csoportosítanak át a költségvetésben.
Németh Géza, 2019. július 5. péntek, 06:40
Fotó: Audi - A kép illusztráció.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat bevezetőjében a kormány egyetért azzal, hogy a külgazdasági tevékenység részeként a kereskedelem-fejlesztési feladatokat ellátó állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok mellett 2019. szeptember 1-jétől a befektetés-ösztönzési feladatok is állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaság bevonásával valósuljanak meg.

Ezért a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek -  a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján kell megtennie a szükséges intézkedéseket a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek, az állam 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságként történő megalapítása érdekében.

Ehhez a pénzügyminiszternek azonnal át kell csoportosítania erre a célra az idei költségvetésen belül 250 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK