Egészségügyi biztosítás van a kutyákra, macskákra - sokat spórolhatnak a gazdák!

Beteg kisállatok, köztük kutyák és macskák állatorvosi kezelésére átlagosan 17 ezer forintot fizetett tavaly a K&H Biztosító azoknak, akiknek kiterjed erre a lakásbiztosításuk. Az új szerződések 2-3 százalékánál kérik az ügyfelek a kisállatok esetleges kezelésére vonatkozó szolgáltatást - közölte a cég.
Domokos László, 2019. június 6. csütörtök, 10:39
Fotó: Unsplash

Egy-egy állatorvosi kezelés több 10 ezer forintos hirtelen kiadást jelenthet a gazdáknak, ha a kutyájuk vagy macskájuk megbetegedik - történjen ez akár az utcán összeszedett kórokozók vagy egy veszélyes tárgy lenyelése miatt. Az ilyen helyzetekre megoldás a kisállatok esetleges balesetének kezelésére vonatkozó, a lakásbiztosítási konstrukciókhoz választható kiegészítő szolgáltatás.

Tavaly összesen 184 alkalommal, azaz hetente több mint háromszor fizette a K&H Biztosító az érintett gazdák helyett az állatorvosi költségeket - átlagosan 17,2 ezer forintba kerültek ezek a kezelések. Egy-egy baleset vagy betegség miatti ellátásra alkalmanként maximum 25 ezer forintot fizet a biztosító, de a gazdáknak 10 ezer forint önrészt kell vállalniuk. A kártérítési összeg a kisállatok esetében pedig évente maximum összesen 100 ezer forint lehet.

A kisállat-biztosítást 6 hónapnál idősebb és 8 évesnél fiatalabb kutyákra és macskákra lehet megkötni, és feltétel az is, hogy legyen mikrocsipjük , illetve egészségügyi könyvük is. A K&H szerint az új lakásbiztosítási szerződések 2-3 százalékánál kérik a kisállat-biztosítást az érintettek.

A biztosító tapasztalata szerint egyre többen igénylik az általános lakásbiztosításokhoz kérhető olyan kiegészítő szolgáltatásokat, amilyen a kisállat-biztosítás is vagy éppen a darázsfészek-irtásra vonatkozó fedezet.

Utóbbival lakásbiztosítási szerződésenként biztosítási időszakonként egy alkalommal maximum 50 ezer forintig téríti a biztosító a költségeket, ha az irtást szakképzettséggel és tevékenységi engedéllyel rendelkező szakcég vagy vállalkozó végzi. További kiegészítő biztosítás igényelhet például a különleges üvegekre, a vandalizmusra, vakolatkárokra vagy éppen háztartási gépek a garanciaidőn túli javítási költségeinek térítésére vonatkozó biztosítás is.

HOZZÁSZÓLÁSOK