Küzd a túlélésért volt CBA-partner

Elkezdte törleszteni több hónapos bérelmaradását a Palóc Kft., amely nemrégen még a CBA észak-magyarországi regionális partnere volt, ám fizetésképtelennek bizonyult. A dolgozók egyelőre igen szerény kis pénzeket kapnak.
Napi.hu, 2016. október 4. kedd, 08:36
Fotó: Napi.hu

Havi fizetésük ötödét, 17-20 ezer forintokat utalt dolgozóinak a nemrégiben orra bukott, majd feltápászkodott Palóc Nagykereskedelmi  Kft. - írja a Népszabadság. A cég kéthavi bérrel tartozik 900 dolgozójának. A Palóc a múlt héten újranyitotta több mint 50 üzletét és elkezdte kiárusítani 700 millió forint értékű árukészletét.

Van ahol 20 százalékos leértékeléssel kínálják a megmaradt italokat, vegyi árukat és tartós élelmiszereket, ám a céget hitelező bankok szinte azonnal rátették a kezüket a befolyó pénzre - mondták el a lapnak szakszervezeti vezetők.

Kérdés, hogy a vállalat meddig tud így működni. Korábban a CBA kiskereskedelmi lánc volt a Palóc partnere, ám ez a cég jogi lépésekkel fenyegetőzik, mert a Palóc üzleteiben nem vették le a CBA-logókat. A csődben lévő vállalatnak novemberig kell egyezségre jutnia hitelezőivel, ha ez nem sikerül, jön a felszámolás.

HOZZÁSZÓLÁSOK