Szép számokat közölt a Fundamenta

A Fundamenta Lakáskassza szerződéses állománya idén szeptember végén 3724 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 3329 milliárd forinttal szemben, a társaság 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a magyar lakáshitelezésben - mondta Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Domokos László, 2019. október 28. hétfő, 13:27
Fotó: Getty Images

A szakember a lakás-előtakarékosság, mint főtevékenység mellett új piacok felé nyitott a társaság: a lakáskassza egyik idei legjelentősebb innovációjának nevezte a "lakhatási ökoszisztéma" kiépítését.

A Fundamenta ugyanis elindította solar üzletágát, amelynek fókuszában a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása áll. Az idei év másik újdonsága, hogy a társaság októberben belépett az ingatlanközvetítés piacára is - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes az MTI beszámolója szerint.

A takarék 1997-es elindulása óta több mint 1 millió ügyfél lakáshoz jutását segítette elő. Mostani mintegy 900 ezer ügyfelével és az országos lefedettséget biztosító értékesítési hálózatával továbbra is piacvezető a lakás-takarékpénztárak piacán. A lakáskassza bruttó betétállománya 2018 végén meghaladta az 500 milliárd forintot és 400 milliárd forintot meghaladó hitelállománnyal rendelkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK