Lakásbiztosítás: hasznos a lehet kiterjesztett garancia

A lakásbiztosítások éves díjai között hasonló szolgáltatási feltételek mellett is tízezer forintos nagyságrendű lehet az eltérés − figyelmeztetett a Netrisk.
Nagy László Nándor, 2011. május 16. hétfő, 14:50
Fotó:

A Genertel most azt hangsúlyozta, hogy nemcsak az árakra, a különböző élethelyzetekhez igazodó szolgáltatások körére is érdemes figyelni. A legkülönfélébb kiegészítő szolgáltatások egy része külön díj mellett vehető igénybe, de egyértelmű a tendencia, hogy mind több elem beépül az alapszolgáltatások közé is − emelte ki Sebestyén László, a Genertel ügyvezető igazgatója.

A baleset és a magán-felelősségbiztosítás mellett a szakember néhány különleges opciót is említett. Ilyen az ebtartói felelősségbiztosítás vagy a családi jogvédelem. Utóbbi segíthet a vitás helyzeteknél, amelyek sokszor bíróságok, hatóságok előtti eljárásba torkollnak. Hasznos lehet az is, hogy a lakásban található elektromos háztartási gépekre és szórakoztatóelektronikai eszközökre is köthető a lakásbiztosítással is több évvel kiterjesztett garanciabiztosítás. Ez nemcsak a lakást ért károsodás (például villámcsapás), hanem minden olyan esetben is térít, amire a gyári garancia is vonatkozik. Ráadásul − hangsúlyozta Sebestyén − ezeket a tárgyakat nem is kell előre felsorolni a biztosítási szerződésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK