Lakáshitel: akcióznak a bankok

A bankok a korábbinál erőteljesebb hitelkampányokba kezdtek.
NAPI, 2007. szeptember 19. szerda, 07:55

A NAPI Gazdaság cikke.

A bankok a lakásvételi, -felújítási kedv lanyhulásának jeleire még erőteljesebb hitelkampányokba kezdtek. A frissebb lehetőségek közül kiemelkedik az OTP Bank Világhitelnek nevezett, jenben is igényelhető hitelváltozata. A japán devizában történő elszámolás esetén ez a kölcsön a legolcsóbb.

A jenhitelt egyelőre egyetlen versenytárs sem tervezi bevezetni (kizárólag a CIB foglalkozik ezzel a gondolattal, de még kivár), a svájcifrank-alapú megoldásoknál azonban sok az akció. Az Allianz Bank (Napi, 2007. szeptember 18.) öt évig szavatolt kedvezménnyel és akár a lakás hitelbiztosítéki értékének 110 százalékára rúgó kölcsönnel csábítja az eladósodni szándékozókat. Ez egyébként a gyakorlatban azt jelenti, hogy kurrensebb fővárosi lakás esetében a teljes vételárat (a hitelbiztosítéki érték ennek 85 százalékát teheti ki) fedezheti a hitel.

Az Erste Bank is önerő nélküliként reklámozza svájcifrank-alapú lakáshitelét, ráadásul a kezelési költséget is elengedi, sőt az egyszeri díjaknál (közjegyzői, értékbecslési költség) is kedvezményt ad. Az ajánlatot "ajándék" hitelkártya egészíti ki.

A K&H "csak kamattal" szlogennel népszerűsíti kölcsönét, amelynél az ügyfélnek nem kell számolnia szerződéskötési, értékbecslési és kezelési költséggel, egészen a futamidő végéig. Az akció időtartama alatt a közjegyzői munkadíjat és a földhivatali eljárás díját is visszatérítik. Könnyített törlesztés (az első hat hónap részletei csekélyebbek), ingyenes K&H lakásszerviz, 24 órás segítségnyújtási szolgáltatás egészíti ki az ajánlatot.

A Raiffeisen Bank november 30-áig ajánlja rugalmas törlesztőrészletű kölcsönét, amely esetében értékbecslési díj átvállalása és a kezelési költség jóváírása is a feltételek között szerepel, a futamidő pedig akár 35 év is lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK