Lázár János könyvet adott ki

A közügyek intézőinek cselekvési szabadságát alapvetően határozza meg anyagi függésük vagy függetlenségük - írta Lázár János a Csepreghy Nándorral együtt kiadott, Nincs több pezsgő - Churchill és a pénz című könyv előszavában.
Domokos Erika, 2020. szeptember 13. vasárnap, 19:16
Fotó: Pixabay

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető volt miniszter és egykori államtitkára, Csepreghy Nándor kiadásában jelent meg a Nincs több pezsgő - Churchill és a pénz című könyv, amelynek szerzője a brit David Lough, a fordítója Szomor Erika.

Lough befektetési és adóügyi tanácsadóként jól ismeri a pénzpiacok világát, nagyszabású művében - amely 528 oldalas, a teljes fogyasztói ára 5999 forint - részletesen elemzi Churchill viszonyát a pénzhez, és végigköveti pénzügyi tevékenységének hatását a politikájára.

"Vajon egy politikus miért vállal szerepet a legújabb, sajátos szempontú Churchill-életrajz kiadásában? Különösen akkor, ha olyan nemzet fia, amellyel szemben a könyv főszereplőjének múlhatatlan adóssága van, hiszen felelősség terheli, amiért az angolszász bombázók - hadászati szempontból már aligha indokolható módon - 1944-ben földig rombolták Budapestet" - teszi fel a kérdés Lázár János, a könyv előszavában.

"Magyarként talán nincs okom szobrot állítani Churchillnek. (Igaz, európaiként annál több okom van megvédeni emlékműveit a szobordöntőktől.) Politikusként, közszereplőként ugyanakkor jó okom van arra, hogy ezt a könyvet ajánlott olvasmányként tegyem le a polgárok és a választott képviselőik asztalára."

Lapjairól kiderül ugyanis, amit a pályám során magam is fölismertem: a közügyek intézőinek cselekvési szabadságát alapvetően határozza meg anyagi függésük vagy függetlenségük.

E könyv legizgalmasabb fejezetei épp erről szólnak.

- írta Lázár János.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.09.14 07:30

rapcsák et táska cipelő lézer janija
bizony kiesett a hatalomból
folyik a pótcselekvés
ebben az országban
mindenkinek csak 1 esélye van
ezt elcseszte > túl kapzsi volt
saját főnökét is simán megfúrta
volna
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.09.13 20:29

Vannak, akik mindig pezsgőznek, bármi történik, bármit tettek.
-------------
"Mit nekünk válság!" A bankárok tovább szórják a pénzt!

Miközben a hitelválság hatásaitól milliók szenvednek szerte a világon, A Barclays gazdag bankárai közül sokan élvezik a pazarló nyaralásaikat a Francia Riviérán. Az utazás híre, amibe egyébként egy Monte Carlo-i parti is beletartozik azelőtt derült ki, *** mielőtt az amerikai jogalkotók egy 400 milliárd dolláros segélycsomagot fogadtak el a pénzügyi rendszer megmentésére, *** hogy elkerülhető legyen a globális válság.

Több, mint 100 dolgozó szívhatta magába a napfényt a Royal Riviera Hotelben, a Saint Jean Cap Ferrat-on. A bankárok számos országból érkeztek, voltak képviselők a párizsi, milánói, londoni, madridi, manchesteri és birminghami irodákból is.

Olyan pezsgők fogytak, amiből egy pohár 16 font, néha belekeverve egy-egy 14 fontba keürlő koktélt is, miközben a háromfogásos vacsora 120 fontba került fejenként a hotelban.

A hotel alkalmazottai is meg voltak rökönyödve a viselkedésükön. Miközben a fiatalok nem kapnak hitelt, a pénzügyi intézmények a csőd szélén állnak, ezek a túlfizetett bankárok úgy tűnik egyáltalán nem törődnek a világgal - 2008. szeptember 29. hétfő 18:00 -
Teljes cikk:
https://www.penzcentrum.hu/karrier/mit-nekunk-valsag-a-bankarok-tovabb-szorjak-a-penzt.1013696.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html