Lázár: nem lesz béremelés

Hiába jelentették be a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei, hogy július 17-én időszakos sztrájkot tartanak, a kormány nem hajlandó emelni a béreiket. Nem jöhet hosszabb sztrájk - mondta el Lázár János a csütörtöki kormányinfón.
Szabó Dániel, 2017. június 1. csütörtök, 16:39
Fotó: Napi.hu

Kizárt dolog, hogy a Magyar Államkincstárnál sztrájk legyen - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezetei béremelést feltételül szabva két órás sztrájkot hirdettek.

A kormány álláspontja Lázár szerint az, hogy nem lesz fizetésemelés a központi közigazgatásban. Az érdekképviseletek korábban ugyanis azt közölték, kilenc éve nem történt náluk korrekció, 25 százalékos bérfejlesztést tartanak indokoltnak.

A Magyar Államkincstárnál állandósult a munkaerőhiány, a munkatársak rendszeresen túlóráznak. Ők felelnek azért, hogy a jogosultak megkapják időre, az ápolási díjat és további szociális támogatásokat. Ahogy arról korábban írtunk, egy esetleges rövidebb sztrájk is azzal járhat, hogy sok állami dolgozó, vagy támogatott késve kapja meg a fizetését, juttatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

napiszar, 2017.06.01 18:26

Ugyan nem ismerem az állami bérszintet, de valószínűleg emelniük kellene.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html