Szivek jogászként tanult Németországban, majd itthon rövid közigazgatási tapasztalat után az inkább ingatlanberuházásairól ismert Autóker Holdingnál folytatta karrierjét, ahol a születőben lévő energetikai üzletággal kezdett el foglalkozni. Részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában, több kiserőmű létrehozásában - írja az Index.

Később vagyonkezelő céget alapított, a kisvárdai szeszipari vállalat, a később a jelenlegi szlovák tulajdonosnak értékesített Várda-Drink Zrt. reorganizációja, illetve a Skála-üzletlánc felvásárlása kötődik a nevéhez. Jelenleg is részesedése van az öt áruházat üzemeltető cégben, és igazgatósági tagja a tőzsdén jegyzett ENEFI Energiahatékonysági Zrt-nek.

Márton Pétert, a mostani vezérigazgatót még 2013 január elsejével bízta meg az akkori miniszter, Németh Lászlóné, ahogyan az igazgatóság többi tagja is inkább hozzá köthető. Az elnök mandátuma idén nyáron jár le, egy másik tagnak pedig jövőre, így Seszták Miklós hamarosan biztosíthatja a megfelelő többséget a legnagyobb állami vállaltok feletti irányítást birtokló szervezet vezetésében. Az MNV-nek és rajta keresztül az államnak jelenleg 255 cégben van többségi, 160 vállalatban kisebbségi tulajdona.

Itt a bejelentés

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015. február 16-tól Szivek Norbertet nevezi ki az MNV Zrt. irányítására. A korábbi vezérigazgató, Márton Péter közös megegyezéssel távozik a társaság éléről - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Márton Péter 2012 áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. Irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfóliójába tartozó vállaltok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon. A tárcavezető a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - írja az NFM.

Szivek Norbert jogász végzettségű szakember, számos hazai és nemzetközi - többek között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett, széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik - olvasható a közleményben.