Lemondott a Malév elnöke

Lemondott a Malév igazgatóságának elnöke. Urbán László alig egy hónapig töltötte be a posztot.
Szakonyi Péter, MTI-Eco, 2010. augusztus 24. kedd, 12:14
Fotó:

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagját éppen egy hónapja választották be az it-be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  javaslatára, így lemondása mindenképpen váratlannak tekinthető.

A nemzeti légitársaság héttagú igazgatóságába július végén rajta kívül Bienerth Gusztávot, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökét, Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, Anatoly Deloverit,  a Malév általános
vezérigazgató-helyettesét és Winkler Jánost választották be. A rendkívüli közgyűlésen ezt követően Urbán Lászlót az Igazgatóság új elnökévé választották. Az új elnök és a tagok megbízatása  - elméletileg öt évre szól.

Martin Gauss vezérigazgató és Anatoly Ballo továbbra is az Igazgatóság tagja maradt.  Gauss munkaszerződését értesüléseink szerint szintén e héten tárgyalja meg a Malév - addig vélhetően új taggal kiegészült - igazgatósága.

A  Malév csütörtökön  rendkívüli közgyűlést is tart amelynek egyetlen témája a tőkehelyzet rendezése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.24 14:44

Egy kérdés maradt. Ki fogja a veszteséget fizetni/finanszírozni ? Le kéne végre a Wizzairral együtt ülni oszt megbeszélni a magyar repülés helyzetét !!! Így mindenki csak veszteséget veszteségre halmoz !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html