Lendületben van a lízingpiac

Az idei első három negyedévben 329 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott érték, 6,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének főtitkára.
MTI, 2015. november 5. csütörtök, 10:21
Fotó: Napi.hu

A szakmai szervezet éves konferenciáján a főtitkár ismertette, hogy a finanszírozott összegből 93 milliárd forint származott a jegybank növekedési hitelprogramjából (nhp), ami a teljes összeg 28 százaléka volt.

A szövetség tagvállalatai által lízinggel finanszírozott eszközök bruttó értéke az év első kilenc hónapjában elérte a 457,9 milliárd forintot, ami 7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az új szerződések száma az első három negyedévben 6,2 százalékkal nőtt, s elérte 55 800-at. A személyautók, kisteher járművek és a motorkerékpárok részesedése a 329 milliárd forintból 98 milliárd forintot tett ki, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A flották adták a finanszírozott összeg 21,2 százalékát, a teherautók és buszok részesedése 86 milliárd forint volt, ami 5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A termelőeszközök részesedése 2 százalékkal, 173 milliárd forintra csökkent.

A szakma arra számít, hogy a közeljövőben a kkv-k eszközfinanszírozása és az agrárium eszközeinek a finanszírozása bővül jelentősebben.

HOZZÁSZÓLÁSOK