Letarolná Bécset a magyar sikercég

A Wizzair a második legnagyobb szereplő kíván lenni Schwechaton, a Lufthansa csoport tagjai, vagyis az Austrian Airlines és a Eurowings után.
Szabó Dániel, 2018. április 17. kedd, 16:57
Fotó: Pixabay

Bár a Wizz Airnek jelenleg még egyetlen telepített repülője sincs a bécsi nemzetközi repülőtéren, George Michalopoulos kereskedelmi vezérigazgató elmondta, hogy komoly tervei vannak a cégnek: a második legnagyobb forgalmat bonyolító társaság akarnak lenni a Schwechaton. Április végén a kelet-európai bázisokról érkeznek az első gépek a reptérre - írja a G7.

Ezt követően novemberben további két gépet helyez el a Wizz Air Bécsben. A piaci stratégia a portál szerint lényegében annyi, hogy próbálják alacsony tartani a költségeiket.

A Wizz időzítése azért tűnik jónak, mert a Niki Lauda egykori forma-1-es autóversenyzőhöz köthető légitársaság, a Niki a Ryanair segítségével csődvédelem alá került. Az így felszabaduló egykori bécsi kapacitására még rá lehet mozdulni.

Schwechat utasforgalma 2017-ben 24,4 millió fő volt, ami 4,5 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren eközben 2017-ben összesen 13 millió utas fordult meg.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK