Újabb autópálya-szakasz épül

Az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának építésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A becsült ellenértéket most sem közölte.
Németh Géza, 2020. február 12. szerda, 18:06
Fotó: Napi.hu

A nyílt tenderfelhívást a NIF tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 20 kilométer hosszú, 2x2 sávos autópálya tervezési sebessége óránként 130 kilométer lesz, a középső elválasztó sáv szélessége 3,60 méter. A szakaszon 16 híd és 2 tengelysúlymérő állomás is épül.

A projektet az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza. Az építési idő 3 év.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közút építéséből legalább nettó 34 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő március 26. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár, 30 súlyszámmal pedig a minőség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2020.02.13 11:23

@laci_52:
Többek közt azért sincs forgalom, mert hiányzik az a pár km a határig, így nem tudja levenni a terhelést más autópálya szakaszoktól.
...de most, hogy a horvátok is bekötik a saját hálózatukba, lesz értelme arra menni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2020.02.12 22:31

Ennél volna jónéhány fontosabb autópálya-szakasz kis hazánkban(pl. M44). Már a meglevő M6-oson is alig van forgalom, bőven elég lett volna Paksig megépíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html