Magyar milliárdos cége vette meg az Olcsóbbat.hu-t

A Veres Tibor érdekeltségi körébe tartozó Inventurio Zrt. kockázatitőkealap-kezelő vette meg a Central Médiacsoport e-kereskedelmi portfólióját, az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu oldalakat EU-forrásokból, egészen pontosan Jeremie-pénzekből is üzemeltetik tovább.
Napi.hu, 2015. március 12. csütörtök, 14:55
Fotó: Stockfresh

Az Inventurio az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu állandó működését és fejlődését az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja tovább, aki egyben kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak. Az Inveturio tulajdonosa a Venturio 2013. Kockázati Tőkealap, amely a Wallis-csoporthoz tartozik, az alapító Veres Tibor nagyvállalkozó érdekeltsége. Veres a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványában 86 milliárd forintos vagyonnal a 7. helyen állt 2014-ben.

A Central Médiacsoport a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. Stratégiai jövőképünk és erőforrásaink hatékony kihasználásának megfelelően a jól működő, de a portfóliónkba hosszútávon nem illő üzletágainkat és felületeinket olyan befektetők számára értékesítjük, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látunk - mondta Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

Az Inventurio az EU vállalkozásfejlesztési programja, a Jeremie tőkebefektetési program keretéből származó források felhasználásával üzemelteti tovább a hazai e-kereskedelem meghatározó oldalait.

A Jeremie (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises, avagy "Közös európai források a mikro és közepes vállalkozások számára") az EU vállalkozásfejlesztési programja, amelyet az Európai Fejlesztési Bank és annak kockázati tőketársasága, az Európai Beruházási Alap finanszíroz. A program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt, mintegy 4,4 milliárd forint tőkét fektet be a magyar gazdaságba. A Venturio az elmúlt években többek között olyan sikeres vállalatokkal kötött befektetési megállapodást, mint a Bubbles mosodák üzemeltetője, vagy a USE unused divatmárka gyártója.

HOZZÁSZÓLÁSOK