Magyar találmány forradalmasítja az otthoni egészségügyet

A GB & Partners által kezelt Exim Növekedési Magántőkealap 110 millió forint összegű, többlépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a Stemp okoshőmérőt fejlesztő magyar vállalkozásban. A tőkeinjekciónak köszönhetően a cég 2018 elején megjelenhet a globális e-health piacon.
Domokos László, 2017. június 2. péntek, 10:45
Fotó: Pixabay

A Stemp egy cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű hőmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Beépített bluetooth-egységén keresztül azonnal továbbítja az adatokat a speciálisan erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikációba. Kis mérete és újratölthetősége miatt kényelmes, folyamatos és pontos testhőmérést garantál mindenkinek. Praktikus és megbízható megoldást jelent a kisgyerekek, az idősek és a gyermekvállalás előtt álló édesanyák számára.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő 2017 májusában az általa kezelt Exim Növekedési Magántőkealapon keresztül többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által 2016-ban alapított Biophilia Kft.-ben. A tervek szerint az okoshőmérő jövő év elejétől elérhető lesz mind a nemzetközi, mind pedig a hazai piacon. A tőkebefektetésnek köszönhetően megkezdődhet a termék sorozatgyártása, felkészülés a nemzetközi értékesítésre.

A Stemp a GB & Partners 47. tőkebefektetése, és a negyedik, amelyet az Eximbank forrásaiból valósított meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK