Az elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó Flextronics magyarországi vállalkozásai 17 millió eurós mérleg szerinti eredményt és 2,2 milliárd eurós konszolidált árbevételt értek el a 2011. március 31-én zárult pénzügyi évben.

Az adat éves szinten 53 százalékos növekedést jelent − mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Hetényi Márk, a Flextronics International Kft. regionális pénzügyi igazgatója.

Hetényi szerint az árbevétel szempontjából az elmúlt öt évben a tavalyi volt a legjobb a társaság számára Magyarországon, az itteni a Flextronics nemzetközi árbevételének mintegy 10 százalékát adta.

A növekedés részben annak köszönhető, hogy a világ vezető saját márkás elektronikai gyártóit sikerült Magyarországra csábítania a cégnek.

Hetényi a Napi Gazdaság érdeklődésére elmondta, főként az okostelefonok és a számítástechnikai eszközök gyártása növekedett meg az elmúlt évben.

A régió (Románia, Lengyelország és Ausztria) Flextronics-vállalkozásainak bevétele is gyarapodott tavaly, azonban a magyarországinál kisebb mértékben.

A Flextronics Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen működtet gyártóüzemeket, Budapesten pedig logisztikai központot.

A magyar beszállítók aránya 5-10 százalék, az alapanyag nagy része az ázsiai piacról érkezik, a Flextronics felvevőpiaca Európa − tette hozzá Hetényi.

Az igazgató a jelenlegi pénzügyi évről annyit mondott, a piac hat hónapos ciklusokban működik, a kilátások azonban stabilak és pozitívak.