Új gyártási technológiát és minőségellenőrzési bázist valamint új üzemcsarnokot avatott a magyar tulajdonú Hantech Zrt. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre fontosabb szerepet játszó cég pályázati források felhasználásával korszerű porfestő egységet, valamint kifinomult mérőeszközökkel felszerelt központot helyezett üzembe.

A magyar tulajdonban levő vállalat az idei év során több ütemben mintegy 1,5 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Csornán, illetve Tamásiban működő üzemeiben. A fejlesztés kiterjedt a csőhajlítási technológia megújítására is, ennek eredményeképpen a Hantech Zrt. gyártmányainak valamennyi csőszerű alkatrészét helyben készíthetik. A pályázati források segítségével az NC (számjegy-) vezérlésű csőhajlítógépen kívül egy szintén NC rendszerű hengerítő gépet is beszerzett a cég.

A pályázat egyik legfontosabb eleme az üzem mérési technológiájának fejlesztése, amelynek keretében egy mérőeszközökkel jól felszerelt minőségellenőrzési bázist alakítottak ki a Hantech szakemberei.

A Hantech 2011-ben a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében Telephely-korszerűsítési pályázatot nyújtott be. A csornai székhely felújítását 76 millió forintból, 34 százalékos támogatási intenzitás mellett tervezték, és a várt 26 millió forintos finanszírozást el is nyerte a cég.

A főként exportpiacokra termelő Hantech a Csornán májusban befejezett fejlesztés révén 40 új munkahelyet teremtett. A szakember-utánpótlásról pedig saját képzésekkel gondoskodnak: 40 fiatal számára biztosítják az esztergályos, lakatos és hegesztő szakma elsajátításának lehetőségét.