Másfélmilliárdos fejlesztés Csornán

Idén másfél milliárd forintot fordított fejlesztésre a csornai Hantech. Karácsonyra új fejlesztési bázis és csarnokot avattak.
Szakonyi Péter, 2012. december 26. szerda, 15:37
Fotó: Napi.hu

Új gyártási technológiát és minőségellenőrzési bázist valamint új üzemcsarnokot avatott a magyar tulajdonú Hantech Zrt. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre fontosabb szerepet játszó cég pályázati források felhasználásával korszerű porfestő egységet, valamint kifinomult mérőeszközökkel felszerelt központot helyezett üzembe.

A magyar tulajdonban levő vállalat az idei év során több ütemben mintegy 1,5 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Csornán, illetve Tamásiban működő üzemeiben. A fejlesztés kiterjedt a csőhajlítási technológia megújítására is, ennek eredményeképpen a Hantech Zrt. gyártmányainak valamennyi csőszerű alkatrészét helyben készíthetik. A pályázati források segítségével az NC (számjegy-) vezérlésű csőhajlítógépen kívül egy szintén NC rendszerű hengerítő gépet is beszerzett a cég.

A pályázat egyik legfontosabb eleme az üzem mérési technológiájának fejlesztése, amelynek keretében egy mérőeszközökkel jól felszerelt minőségellenőrzési bázist alakítottak ki a Hantech szakemberei.

A Hantech 2011-ben a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében Telephely-korszerűsítési pályázatot nyújtott be. A csornai székhely felújítását 76 millió forintból, 34 százalékos támogatási intenzitás mellett tervezték, és a várt 26 millió forintos finanszírozást el is nyerte a cég.

A főként exportpiacokra termelő Hantech a Csornán májusban befejezett fejlesztés révén 40 új munkahelyet teremtett. A szakember-utánpótlásról pedig saját képzésekkel gondoskodnak: 40 fiatal számára biztosítják az esztergályos, lakatos és hegesztő szakma elsajátításának lehetőségét.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.26 22:38

@homer11: Egy biztos ,eladósodás melletti növekedés nem lesz ,mint 2002 és 2007 között...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2012.12.26 18:28

@szkiita: olvass!!!... ne írj hülyeségeket!!!

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_varhatjuk_a_jovo_evtol_az_mkik_szerint.540844.html

"A kamara számítása szerint a magyarországi beruházások továbbra sem nőnek, sőt, mintegy 2-5 százalékkal visszaesnek 2013-ban"

még a 2012-es országrohasztáson is túl fonak tenni jövőre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2012.12.26 18:21

Nincsenek beruházások,nem lesz növekedés...,hány ilyen beruházásról közöltek már cikket itt csak az elmúlt fél évben......,ja ,és hányról nem,ami megvalósult....

Hajrá Fidesz!..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html