Ma hajnalban végleg kivezették a piacról az OLX.hu nevét beíró felhasználókat automatikusan átirányítják a Jófogás.hu-ra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két szolgáltatás integrálását követően mennyi felhasználó és hirdetés lesz a rendszerben, mivel az új tulajdonos a megegyezés szerint csak pénteken kapta meg az OLX végleges adatbázisát, és néhány napig még eltart, amíg pontos adatok állnak majd rendelkezésre - mondta a lapnak Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu-t működtető Schibsted Classified Media Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető becslése szerint nagyjából 30 százalék körül lehet az olyan felhasználók aránya, akik eddig csak az OLX.hu-t használták.

A fúzió lezárását követően a szolgáltatások jelentős fejlesztésére készül a Jófogás.hu. A cég fő célkitűzése, hogy idővel a felhasználók által vásárolt szolgáltatásokból tartsák el magukat. Úgy vélem, két éven belül akár már nyereségessé is válhat a cég működése - véli Palocsay-Zubor.

Február közepén derült ki, hogy a norvég Schibsted Media Group - a Schibsted Classified Media Hungary Kft. tulajdonosa - megveszi a Naspers-től az OLX.hu-t - írta a Világgazdaság.