A Balatonhoz utazik? Akkor erről érdemes tudnia

Június 15-től jön a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó kedvezményrendszer - jelentette be a MÁV-Start Zrt.
Domokos László, 2019. június 11. kedd, 09:24
Fotó: Napi.hu

A cég a tavaly nyáron már népszerűnek bizonyult kedvezményekből állította össze ajánlatát a nyári szezonra. A kedvezménycsomag öt elemből áll: Vakáció bérlet és a dolgozói bérlet mellé váltható 33 százalékos kedvezményű menetjegy bármilyen belföldi utazáshoz használható; míg kifejezetten a balatoni utazásokra a nyári balatoni vonatok egy részére nyújtott peremidős kedvezmények, a Balaton Card kedvezménykártyába foglalt vasúti kedvezmény és a Balaton-bérlet vehető igénybe.

A 2015-ben bevezetett Vakáció bérlet a fiataloknak szól. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható 15, 30, 60 vagy 90 napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-Start mellett a GYSEV Zrt. teljes belföldi hálózatán is. A 60 és 90 napos bérletek akár szeptember 30-ig is érvényesek lehetnek, a 30 napos bérletek váltása esetén a bérlet érvényességének legkésőbbi kezdete augusztus 11., a 15 napos esetén augusztus 25. lehet; az érvényesség kezdetét az utas választhatja meg.

Szeptember 30-ig 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-Start és a GYSEV belföldi hálózatán, akik utazásuk megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkeznek.

Budapestről a Balatonra korlátlan számú utazást biztosít a 30 napra váltható Balaton-bérlet 14 900 forintért. A Balaton partjára kedvezményes eljutási lehetőséget biztosító bérlet augusztus 15-ig vásárolható meg - közölte a vasúttársaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK