Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bő másfél évvel azután, hogy az IndaMedia Csoport Ziegler Gábor és Oltyán József 50-50 százalékos arányú tulajdonába került, Oltyán eladta a maga részét, amely Vaszily Miklóshoz, a TV2 Csoport elnökéhez került. Erről és terveiről a Portfolio.hu-nak beszélt Vaszily Miklós.

Elmondása szerint Vaszily stratégiai befektetőként tekint magára. Véleménye szerint a médiapiac a világon mindenütt óriási átalakulás előtt áll. A digitális térképen a globális szereplők egyre jobban beleharapnak a lokális szereplők piacába. Ugyanakkor léteznek olyan lokális szereplők, akik képesek felvenni a kesztyűt a nagyokkal, és ki tudják venni a részüket a piac növekedéséből.

A koronavírus-járvány jelentette krízis ezt tovább katalizálja. Ráadásul a beszállása a korábbi tulajdonos kiszállási szándékával is találkozik. Viszonylag rövid idő alatt meg tudtak állapodni. A vételár nem publikus: egy viszonylag komplex finanszírozási struktúráról van szó, amely hosszú távra szól, komoly kötelezettségvállalással.

A humán állománnyal kapcsolatban egy dolgot biztosan ki tudok jelenteni: mindent megteszek, hogy a lehető legkisebb veszteséggel túllegyünk a válságon. Közös cél, hogy az aktuális gazdasági körülmények ellenére, építkezve a várható hosszú távú üzleti trendekre, tovább bővüljön a csoport, és még stabilabbá váljon az itt dolgozók állása - fogalmazott Vaszily Miklós.

A válsághelyzet elmúlását követően mindig adódnak attraktív lehetőségek a piaci terjeszkedésre a válságot túlélő nagy szereplők számára, és szerintem ilyen lesz az Indamedia is - monda az új tulajdonostárs az interjúban.

Karrierív

A 47 éves Vaszily Miklós 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 2019 januárja óta a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezt megelőzően az Echo TV vezérigazgatója, korábban pedig az MTVA vezérigazgatója és előtte operatív vezérigazgató-helyettese volt. Az Index.hu-t kiadó CEMP Zrt.-nél 2005-2009 között volt vezérigazgató és igazgatósági tag, majd 2010-2014 között az Origo Zrt-nek a vezérigazgatója, igazgatósági tagja volt.

A Napi.hu az IndaMedia Csoport tagja.