Az urán mellett szenet is kutat a Mecsekben a WildHorse Energy, így tovább gyarapodott azon cégek száma, amelyek szénbányákban látnak fantáziát Dél-Magyarországon.

Frajna Zsuzsa, az ausztrál cég egyik magyar leányvállalata WildHorse UCG Hungary Kft. kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-nek elmondta: alvállalkozóik engedélyek birtokában geofizikai méréseket, később pedig kutatófúrásokat végeznek a Mecseknádasd környéki feketekőszén-vagyon vizsgálatára. A projektre félmilliárd forintot költenek.

A társaságnak a mecseki uránvagyonnal kapcsolatban korábban megkezdett kutatásairól közölte, hogy folyik az eredmények összegzése. Szeptemberre készül el az a megvalósíthatósági tanulmány, melyből kiderül, érdemes-e újra uránt bányászni a Mecsekben.

Nem csak a WildHorse-ot érdekli a mecseki szénvagyon. Amint arról korábban beszámoltunk, a Calamites Kft évi 2,4 millió tonna kitermelésű szénbányát, mellette kétszer 300 megawattos erőművet hozna létre, a Dalkia-csoporthoz tartozó Pannonpower Holding Zrt.  pedig a külszíni szénkitermelés újraindításátkészíti elő.