Megadeal a magyar könyvpiacon

A mai nappal a Líra és Lant Zrt. közgyűlése jóváhagyta a Sunbooks és a hozzá tartozó logisztikai vállalat 100 százalékos, valamint a cég informatikai hátterét biztosító BMS Kft. 70 százalékos tulajdonjogának megvásárlását.
Domokos László, 2007. október 30. kedd, 15:46
Fotó:

A döntéssel párhuzamosan egyúttal tulajdonostárssá vált a Líra és Lantban a Sunbooks eddigi tulajdonosa, és a társaságban 10 százalékos tőkeemelésre is sor került. Kiegészült a Líra és Lant igazgatósága is: a Kolosi család öt tagján és a korábbi igazgatósági tagokon kívül beválasztották Száraz Miklóst, a Sunbooks igazgatóját, és Rényi Gábort, az igazgatóság tagját.

A Sunbooks magyarországi B2B internetes könyv nagykereskedelem vezető szereplőjeként 2006-ban 3 milliárd forint feletti nettó árbevételt ért el, többek közt a Tesco legnagyobb könyv-, térkép- és dvd-szállítója, de jelentős beszállítója az Auchannak, a Corának , a Media Marktnak és a Praktikernek is.

A kiegészült Líra és Lant Csoport 2008-tól 10 milliárd forint feletti nettó árbevételt tervez. A tulajdonosok elképzelhetőnek tartják, hogy a társaság 3-4 éves távlatban tőzsdére menjen - mondta Kolosi Tamás, a Líra és Lant elnök-vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK