Hivatalosan is megkezdi a tevékenységét az állami társaság, ami az állami közműszolgáltatásért felel. Ez lesz az ENKSZ, vagyis Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. Az engedély így a tényleges tevékenység március végére várható. A cég egyelőre egy egyetemes szolgálatói piacon fog megjelenni - mondta Németh Lászlóné

Ez a társaság fogja kialakítani a közműszolgáltatások rendszerét: a földgáz, a villamosenergia és a távhő területén. Koordinálja a munkát, amivel rendszerbe állítják az állami infrastruktúrába tartozó lehetőségeket. Hatékony és olcsó szolgáltatást fűznek egy láncra: a maygar Posta Zrt. és a Díjbeszedő Holding Zrt. bekapcsolásával.

A holding típusú működésnek megfelelően az első feladata az ENKSZ-nek, hogy részt vegyen a Főgáz Zrt. irányításában. Ennek alapján az állami közműtársaság megkezdi tevékenységét a hazai földgázellátásban. Emellett folyamatban van a Főgáz engedélyének kiterjesztése országos szintűre (ez március végére várható az energiahivataltól). A lakossági gázszolgáltatás hamarosan elérhetővé válik minden fogyasztó számára - vázolta a terveket Németh Lászlóné.

A Főgáz működtetése során új ügyfélszolgálati pontokat jelölnek ki az államtitkár tájékoztatása szerint. A hagyományos Főgáz ügyfélszolgálatok mellett a Magyar Posta kirendeltségein fognak megnyílni ezek a pontok.