Megduplázta nyereségét a DdGáz

Tavaly 50 százalékkal növelte árbevételét és megduplázta nyereségét a Dél-dunántúli Gázszolgáltató (DdGáz) Rt. Mindez elsősorban új nagyfogyasztók bekapcsolásának köszönhető. A társaság fokozatosan felvásárolta, majd a közelmúltban beolvasztotta a dél-baranyai térség gázhálózatának kiépítésében jelentős részt vállaló Tenkesgáz Kft.-t.
NAPI, 2002. május 30. csütörtök, 17:53

A korábbi évhez képest tavaly - elsősorban új nagyfogyasztók bekapcsolásának köszönhetően - 28 százalékkal növelte gázértékesítését a pécsi székhelyű DdGáz Rt. - mondta lapunknak a társaság közgyűlését követően Hasenauer András, a cég vezérigazgatója. A DdGáz tavaly a korábbi évhez képest 50 százalékkal növelte nettó árbevételét, amely megközelítette a 30 milliárd forintot, míg a nyereség megduplázódott, s 1,3 milliárd forint lett. A vezérigazgató közölte, a közgyűlésen 900 millió forint osztalék kifizetéséről határoztak. (Az ezer forint névértékű részvényekre fizetendő 148 forintos osztalék egyébként a cég hét évvel ezelőtti magánosítása óta először nagyobb, mint a banki kamatok hozama.)
Idén tovább javíthatja a hatékonyságot, hogy fokozatosan felvásárolták, majd a közelmúltban beolvasztották a döntően kivitelezéssel foglalkozó Tenkesgáz Kft.-t.
A társaság az elkövetkezendő időszakban jelentősen tovább javíthatja pozícióit, hiszen a térség több településén - Szekszárdon, Szentlőrincen, Dombóváron - új gázmotoros, elsősorban a helyi távfűtést kiszolgáló blokkok épülnek, s rövidesen elkezdődik a pécsi Pannonpower Rt. ugyancsak gázüzemű blokkjainak kivitelezése is. Az előzetes becslések szerint mindez évente átlagosan további 45-50 százalékkal növelheti a DdGáz eladásait.

HOZZÁSZÓLÁSOK