Újabb tőkeinjekciót kapott az elmúlt években jelentős fejlődést produkáló, elsősorban az intelligens videó-elemző rendszereket fejlesztő Intellio Technologies Zrt. Az OTP kockázati tőke befektető vállalkozása, a PortfoLion Zrt. mintegy 1,5 millió eurót fektetett az ígéretes vállalkozásba. A tranzkaciótól egyrészt a magyar cég nemzetközi terjeszkedésének felgyorsulását várják a befektetők, másrészt további, innovatív termékek fejlesztését.

A cég már korábban is kockázati tőkebefektetés révén biztosította a folyamatos k+f-hez és termékei nemzetközi piaci bevezetéséhez szükséges összeget. Az első jelentősebb befektetőjük a Primus Capital Partners volt.

Az Intellio új generációs, fejlett, valós idejű fedélzeti video analitikával szerelt, teljes egészében IP-alapú video megfigyelőrendszereket fejlesztő hazai cég, amely viszonteladói hálózaton keresztül értékesít világszerte. Ügyfelei olyan multinacionális cégek, mint a szállítmányozó DHL,  vagy az Iron Mountain - az iratkezelés területén vezető, amerikai székhelyű nemzetközi vállalat-, míg Magyarországon a Belügyminisztérium, a Máltai Nagykövetség vagy az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A cég több megfigyelőrendszereket alkalmazó iparág számára is kínál hasznos megoldásokat. Az épület- és területvédelem során a szoftver érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, érzékeli és jelzi a kamera-szabotázst (a kamerák kitakarását, akaratlagos elmozdítását), és azonnali riasztást küld a biztonsági szolgálatnak az eseményről, elősegítve az azonnali beavatkozást. A forgalomellenőrző analitika képes a járművek megszámlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket.

A kiskereskedelemnek szánt VisiScanner vásárlóelemző hatékonyabb és célzottabb marketingkommunikációt tesz lehetővé azáltal, hogy nem csupán megszámlálja az embereket, hanem felismeri és rögzíti a látogatók nemét és korát, értékes adatokat biztosítva a megrendelő stratégiájának kialakításához és az üzletfejlesztéshez.