Februárban lassabb tempóban, de folytatódott a hazai újautópiac látványos bővülése: a januári 43,9 százalékos év/év növekedést a második hónapban 20,2 százalékos többlet követte - derül ki a DataHouse adataiból. Ez azt jelentette, hogy februárban 4262 új személygépkocsira került rendszám, az év első két hónapjában pedig közel 9,2 ezerre, ami 2011 hasonló időszakához képest egyharmados növekedést jelent.

A bővülést részben a 2012-től élő regadócsökkentés indukálta, illetve ezzel összefüggésben az, hogy az áfaemelés miatt 2011 végére előre hozott vásárlások során beszerzett kocsikat csak az idén helyeztették forgalomba.

A kishaszonjárművek esetében stabilabb a növekedési tempó, januárban és februárban is 21 százalék körül volt, az év első két hónapjában így összesen 1833-ra került rendszám.

A buszok piaca szabad szemmel alig látható, a kéthavi mindössze hat darabbal (az összesített éves mínusz meghaladja a 71 százalékot), miközben a nagyhaszonjárművek esetében a januári zuhanást februárban alig pár százalékos mínusz követte.