Mégis lesz Cora Debrecenben

Negyvenmillió eurós beruházással új Cora épül Debrecenben. A 10 ezer négyzetméteres vásárlótérrel, 2 000 férőhelyes parkolóval rendelkező, 600 főt foglalkoztató hipermarketet 2002 novemberében kívánják megnyitni – jelentette be José Venancio, a debreceni projekt igazgatója.
NAPI, 2001. november 7. szerda, 19:11
Fotó:

Másfél éve folyik a dolgozók kiválasztása, a képzést a helyi munkaügyi központtal karöltve szervezik, mert az a cél, hogy a létszámot munkanélküliekkel töltsék fel.
A beszerzéspolitikáról szólva José Venancio projektigazgató elmondta: hagyományos partnereik továbbra is számíthatnak rájuk, ám nem zárkóznak el attól sem, hogy a helyi szállítóktól vásároljanak.
A cívisvárosbeli áruházat eredetileg 2001 decemberére kívánták felépíteni, ám az építkezés tényleges előkészítése csak az utóbbi hetekben kezdődött el. A csúszás okát José Venancio abban jelölte meg, hogy Budapest környékén erős konkurencianyomásnak voltak kitéve, ami gátolta, illetve eltolta a vidéki terjeszkedési tervek megvalósítását. A debreceni beruházás késésében azonban valószínűleg része van annak is, hogy a Cora hipermarketláncban tulajdonosváltozás történt: a francia Carrefour 42,4 százalékos tulajdonosi részesedését eladta a Deutsche Banknak.
A Debrecenben épülő hipermarket a hatodik lesz a magyarországi Corák sorában. A tervek szerint Debrecen után néhány éven belül Szolnokon, Kecskeméten, Pécsett és még Budapest mellett is épül Cora hipermarket.

HOZZÁSZÓLÁSOK