A legnagyobb intézménynél, a 38 ezer tagot számláló és 138 milliárd forintos vagyont kezelő Horizontnál ezen a héten lépte át a tagdíjfizetők aránya a kritikus 70 százalékot, jelenleg 71 százaléknál tartanak. A kassza kicsit későn, csak a februári küldöttgyűlés után kezdte a kampányt, a küldöttgyűlésen döntöttek ugyanis az új, minimális tagdíjról. Ez tavalyhoz képest csökkent, az idén csupán havi 200 forint, vagyis az egész évre 2400 forintot kell fizetnie a tagságnak - írta a lap.

A kasszáknak ugyanis a tagság minimum 70 százalékát kell rendszeresen fizetővé tenni, különben a jegybank elrendeli a végelszámolásukat.

A Horizont mellett a Budapest Magánnyugdíjpénztár 7 ezer tagja is fellélegezhet, ott a tagdíjfizetési arány már tavaly decemberben 70 százalék fölött volt. A Budapest szintén csupán 200 forintos tagdíjat kér havonta, és egyben kéri a teljes éves tagdíjat.

Van még két pénztár, amelynél a tagok jelentős része nem éves, hanem havi tagdíjat fizet. A nagyjából 4 ezer tagot tömörítő MKB-nál és a 10 ezres létszámú Szövetségnél is megvolt az idei év első két hónapjában a szükséges arány. Az MKB és a Szövetség valamivel magasabb tagdíjat szed, az MKB havonta ezer, a Szövetség 400 forintot kér a tagoktól - derül ki Világgazdaság cikkéből.